1. Ягідки хорошої полуниці — цілі, без пошкоджень і вм'ятин, обов'язково повинні бути сухими, без калюжі рідини на дні тари.
2. Запах повинен бути полуничним і ароматним, без стороннього кислого запаху або запаху бродіння.
3. Колір стиглої полуниці повинен бути рівним — від червоного до темно-червоного, все залежить від сорту. Ягідка повинна бути пружною і блищати, не повинно бути гнильних плям, а плодоніжка у свіжої ягоди повинна бути яскраво-зеленого кольору.
4. Не соромтеся просити ягоду скуштувати, адже тільки так ви визначите, чи прийдеться вона до смаку.
5. Полуниця — швидкопсувний продукт, тому купуйте її невеликими порціями. А якщо вже ви не подужали з'їсти все, що купили, зберігайте ягоду в холодильнику не більше 2-х днів і не мийте полуницю, інакше вона потече і швидко забродить.
AgroPortal.ua за матеріалами Foodandmood.com.ua