На Чернігівщині реалізують проєкт із оздоровлення поля

25 жовтня 2021, 08:00 4847

У Чернігівській області у 2021-2022 рр. на базі господарства AgriLab Farming реалізовуватимуть проєкт із підвищення ефективності застосування гранульованих мінеральних добрив шляхом їх капсулювання полімерною оболонкою.

Як повідомляє організатор конкурсу — онлайн-видання AgroPortal.ua — саме цей проєкт студента Національного університету біоресурсів та природокористування України переміг у всеукраїнському конкурсі для студентів аграрних закладів освіти та молодих фахівців «Здоров’я поля».

«Зміни клімату підштовхують сільськогосподарських товаровиробників по всьому світу адаптуватися до нових реалій господарювання та шукати нові підходи до ведення аграрного бізнесу. Саме тому онлайн-видання AgroPortal.ua запропонувало учасникам платформу, на якій кожен зміг би презентувати ідею та шляхи її реалізації», — зазначає керівниця онлайн-видання Алла Стрижеус.

Учасники конкурсу пропонували ідеї та рішення для покращення здоров’я поля в господарстві головного партнера конкурсу — компанії AgriLab — та мінімізації виробничих ризиків через впровадження ресурсоощадних технологій, агробіотехнологій та цифрових інструментів.

«Важливість конкурсу «Здоров’я поля» полягає не в тому, щоб відібрати одну кращу роботу, а що всі учасники запропонували ідеї, які можна впроваджувати у виробництві. Всі 5 проєктів фіналістів  варті уваги, в когось вони більш пропрацьовані, в інших — менше, але всі можна брати і розвивати далі. Та важливо, щоб вони були в майбутньому реалізовані та цікаві бізнесу — потрібно прорахувати економіку», — зазначає СЕО компанії AgriLab, член Експертної ради конкурсу  Ярослав Бойко.

За його словами, за запропонованою технологією переможця — велике майбутнє, її можна з часом масштабувати і використовувати не лише в господарстві AgriLab Farming, а й поширювати далі в Чернігівській області та по всій Україні.

«За спеціальністю я агроном-агрохімік, у моєму проєкті є промислові нюанси, які потрібно вирішувати спільно зі спеціалістами з виробництва, щоб реалізувати все правильно в технічному плані. Тож я обов’язково скористаюся можливістю реалізувати свою ідею на полях AgriLab Farming.  Вже в листопаді розпочнемо роботу над проєктом безпосередньо на виробництві»,  — каже магістр агробіологічного факультету Національного університету біоресурсів та природокористування України, переможець всеукраїнського конкурсу «Здоров’я поля» Максим Ковальчук.

Більше інформації про конкурс тут


Для довідки: 12 жовтня 2021 року відбувся захист робіт та нагородження фіналістів всеукраїнського конкурсу для студентів та молодих фахівців «Здоров’я поля». На конкурс було подано понад 20 проєктних робіт. 

Організатором всеукраїнського конкурсу «Здоров'я поля» є онлайн-видання AgroPortal.ua, головним партнером — компанія AgriLab за підтримки Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти України.