Про це в інтерв'ю «АПК-Інформ» розповів директор сертифікаційного органу ТОВ «Органік Стандарт» Сергій Галашевський.
Але виробляти її, зазначає експерт, дуже складно: необхідні своя органічна сировина, органічні корми.
«Це закритий цикл, і його не кожен може собі дозволити. У нас є як мінімум шість таких господарств: три з них виробляють готову молочну продукцію, в тому числі тверді сири. Ще одне підприємство виготовляє сировину для органічного морозива («РУДЬ»)», — говорить він.
Також в Україні користуються попитом органічні крупи, додав Сергій Галашевський.
Для довідки: виробництво органічних продуктів в останні роки в Україні продовжує активно розвиватися. За 12 років (2003-2014 рр.) кількість українських виробників органіки збільшилася в 6 разів. Поштовхом для аграріїв став 2015 р. у зв'язку з переорієнтацією на ринок ЄС.
ТОВ «Органік стандарт» — перший український сертифікаційний орган, який здійснює інспекцію і сертифікацію органічного виробництва. Був створений у рамках українсько-швейцарського проекту «Органічна сертифікація та розвиток органічного ринку в Україні» в 2007 році. Компанія здійснює сертифікацію в усіх регіонах України, а також в країнах Східної Європи.