Виробники лохини розраховують лише на роздрібну реалізацію

18 квітня 2022, 17:06 497

Фермерське господарство «Нікбері» з Житомирської області відновлює свою діяльність.

Про це розповів власник і керівник підприємства Максим Чауш, пише «Ягідник».

Як зазначається, попередні три роки компанія лише вкладала кошти в господарство, врожаю ще не було, тому лише цьогоріч плантації лохини повинні почати плодоношення.

«На початку війни ми змушені були призупинити свою роботу, тому що всі сили спрямували на волонтерство та допомогу Збройним силам України. Потім, коли все більш-менш стабілізувалося, ми почали розмірковувати над тим, як будемо далі працювати. Майже над нашими головами постійно відбувалися повітряні дії загарбника, і це найбільше наводило незрозумілість. Але дивлячись на нашу націю і заклики Президента до праці, ми вирішили все ж таки продовжити працювати, але в обмеженому режимі — лише своїми власними силами», — розповів він. 

Сімейне ФГ «Нікбері» на 10 га вирощує лохину. Сорти висаджені ранні, середні та пізні, аби максимально розтягнути період достигання ягід. Та й висаджували лохину там упродовж трьох років, тому плодоносити вона почне не відразу, а поступово.

«Щодо реалізації ягід, то прогнозувати щось наразі складно, але, скоріш за все, сподіватися треба лише на роздріб. На великі партії ягід ми не розраховуємо, адже існує низка проблем: із логістикою, тарою, збором і, звичайно, з безпекою працівників і цього врожаю», — розповідає Максим Чауш.