Лідером споживання серед заморожених овочів є картопля фрі. Йдеться не тільки про HoReCa, а й про домашнє споживання — українці хочуть бачити цей продукт на полицях магазинів.
Про це під час своєї презентації на міжнародному дегустаційному конкурсі Favorite Food&Drinks 2024 розповіла керівник відділу розвитку компанії «Ярофрут» Марина Данилюк.
Далі за списком смакових вподобань йде брюсельська капуста, шпинат і стручкова квасоля, кукурудза, баклажани та білі гриби.
Серед ягід і фруктів лідерські позиції посідають малина, полуниця, лохина, чорниця та вишня, популярні також тропічні смаки (маракуя, манго і персик).
За словами Данилюк, з початку війни споживання замороженої продукції на українському ринку в середньому зменшилось до 33% через скорочення кількості споживачів (за кордон виїхало понад 10 млн населення).
Для довідки: «Ярофрут» (Львівщина) є лідером із виготовлення та постачання високоякісних заморожених ягід, фруктів і овочів для харчової промисловості та HoReCa.
Іванна Панасюк, AgroPortal.ua