У Мілані (Франція) відбулася перша наукова конференція в межах проєкту Catalyse. Цей проєкт ЄС має на меті допомогти виробникам їжі вдосконалити безпечність своїх продуктів на всіх етапах виробництва через напрацювання практичних наукових знань. Україна стала однією з 13 країн Європи, що долучилися до Catalyse.
Про це повідомили в ProCheese компанії Ardis Group, представники якої репрезентували українську молочну галузь у межах проєкту Catalyse.
«Це проєкт ЄС для розбудови інноваційних рішень та food безпеки на всіх етапах «з лану до столу». Цей крок — можливість подальшої євроінтеграції виробників України в напрямі вдосконалення безпеки харчових продуктів. Agroscope, партнер ProCheese та Ardis Group у Швейцарії, зініціювали залучення до проєкту України, щоб підтримати українців у втіленні практик європейських екосистем молочного ринку, зокрема і швейцарської», — зазначають у Ardis Group.
У межах Catalyse учасники від країн:
- будуватимуть інформаційну платформу з інноваціями та технологіями;
- проводитимуть тренінги для виробників;
- обмінюватимуться знаннями з різними харчовими індустріями.