Україна долучилася до проєкту ЄС з інновацій харчової безпеки

21 березня 2024, 16:15 927

У Мілані (Франція) відбулася перша наукова конференція в межах проєкту Catalyse. Цей проєкт ЄС має на меті допомогти виробникам їжі вдосконалити безпечність своїх продуктів на всіх етапах виробництва через напрацювання практичних наукових знань. Україна стала однією з 13 країн Європи, що долучилися до Catalyse.

Про це повідомили в ProCheese компанії Ardis Group, представники якої репрезентували українську молочну галузь у межах проєкту Catalyse.

«Це проєкт ЄС для розбудови інноваційних рішень та food безпеки на всіх етапах «з лану до столу». Цей крок — можливість подальшої євроінтеграції виробників України в напрямі вдосконалення безпеки харчових продуктів. Agroscope, партнер ProCheese та Ardis Group у Швейцарії, зініціювали залучення до проєкту України, щоб підтримати українців у втіленні практик європейських екосистем молочного ринку, зокрема і швейцарської», — зазначають у Ardis Group. 

У межах Catalyse учасники від країн: 
  • будуватимуть інформаційну платформу з інноваціями та технологіями;
  • проводитимуть тренінги для виробників; 
  • обмінюватимуться знаннями з різними харчовими індустріями. 

propData.content.image
Наталія Кагадій, директорка департаменту ProCheese компанії Ardis Group

Більшість учасників конференції — науковці-експерти у сфері food безпеки та інноваційних рішень для неї. Цікаво те, що в Європі звертають особливу увагу на роботу науковців, оскільки розуміють, що для виробництва продуктів з доданою вартістю потрібно вдосконалювати виробничі процеси на кожному етапі «з лану до столу». До того ж у Європейському Союзі є хороші практики побудови екосистеми та налагодження ефективної  взаємодії різних учасників процесу, у якому кожна ланка відточує власну майстерність.

propData.content.image
Оксана Чернова, сирна експертка ProCheese

Нам потрібно відслідковувати, що відбувається у світі, адже будь-який бізнес, що рухається вперед, підтримуватиме не лише себе, а й економіку країни, що зараз, під час війни, особливо актуально.

Оксана Чернова також додала, що в компанії планують впроваджувати досвід і, зокрема, інтегрувати інформацію про харчову безпеку в навчальні проєкти від ProCheese Академії.