Стартував другий етап прийому заявок на рукави для зберігання зерна

13 жовтня 2022, 11:19 2214

Міністерство аграрної політики та продовольства України та Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) у зв’язку з великою зацікавленістю від фермерів розпочинають другий етап конкурсу для аграріїв на отримання рукавів для зберігання зерна.

Як говориться у повідомленні ФАО, 9 жовтня завершився прийом заявок, відкритий на два тижні наприкінці вересня. Загалом надійшло 1 494 заявки від малих та середніх агровиробників на отримання 30 120 рукавів для тимчасового зберігання збіжжя.

«Для участі у другому етапі потрібно податись до 23 жовтня через Державний аграрний реєстр (ДАР)», — уточнили в організації.

За умовами програми, фермери повинні мати від 100 до 10 тис. га в офіційному обробітку, а отримані рукави використати для зберігання власно вирощеної продукції. При цьому їхній статус — власник чи орендар — не важливий. Як і юридичний статус: погоджуються заявки як від юридичних осіб, так і від фізичних осіб-підприємців. Ключовою вимогою є обробіток землі на підконтрольній Україні території.

Процес відбору та перевірки заявок у першому етапі вже розпочато, і найближчими днями учасники програми отримають у ДАР підтвердження про надання допомоги та повідомлення щодо адреси складу для самостійного транспортування рукавів на територію аграрного господарства.