Озвучено, як Україні досягти нульового рівня деградації ґрунтів

07 грудня 2020, 10:40 1824

Для того, що Україна наблизилася до нульового рівня деградації грунтів, потрібно впроваджувати прогресивні технології господарювання, дотримуватися біорізноманіття шляхом раціональної сівозміни, раціонально використовувати системи живлення, впроваджувати громадський контроль, адже 80% сільгоспугідь перебувають в приватній власності, відновлювати полезахисні лісосмуги та захищати їх.

Таку думку в соцмережі Facebook висловив радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні Рейнауд Наутен

За його словами, деградація ґрунтів набуває загрозливих масштабів на тлі стрімкого збільшення населення Землі, яке потребує продовольства, а в умовах зміни клімату процес деградації ґрунтів може мати непередбачувані наслідки, тому потрібно діяти на випередження. 

«Україна — серед країн-лідерів за рівнем розораності земель в світі: площа ріллі понад 56% від загальної площі країни. У Нідерландах цей показник на рівні 30%. Та є країни, які практично призупинили процес деградації ґрунтів завдяки впровадженню інноваційних технологій агровиробництва. Прикладом може бути Аргентина», — додає він.