В Україні обиратимуть кращий проєкт розвитку сільських територій

20 липня 2022, 10:20 2332

28 липня 2022 р. відбудеться онлайн-захист бізнес-проєктів розвитку сільських територій сіл-фіналістів Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2022».

Про це повідомляє організатор конкурсу онлайн-видання AgroPortal.ua.

Алла Стрижеус, керівник AgroPortal.ua
Через війну в Україні цьогорічний захист проєктів неймовірних сіл відбудеться в онлайн-форматі. Кожне село буде презентувати свій проєкт перед членами Експертної ради конкурсу, які будуть оцінювати їх за певними критеріями: актуальність проєкту та реалістичність його втілення (запуск проєкту протягом року) для села та громади, економічна доцільність та конкурентоспроможність бізнес-проєкту, вирішення проблем сталого розвитку в межах реалізації бізнес-проєкту.

До складу Експертної ради конкурсу увійшли:

  1. Рейнауд Наутен, радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні;
  2. Алекс Ліссітса, гендиректор агрохолдингу ІМК;
  3. Ольга Трофімцева, посол з особливих доручень при Міністерстві закордонних справ України;
  4. Дарія Мустафіна, директорка ГО «Інститут партнерства і сталого розвитку»;
  5. Ігор Абрам'юк, директор з розвитку Всеукраїнської асоціації громад.
Рейнауд Наутен, радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні
Завдяки спільній роботі ми змогли на власні очі побачити, як громади по всій Україні використовували конкурс як можливість для власного розвитку, як спосіб розповісти про себе, поділитися досвідом. Сьогодні жителі кожного українського села проявляють свої найкращі неймовірні якості. Тому разом з AgroPortal.ua прийняли рішення продовжити ініціативу.

Освітній партнер конкурсу — Інститут партнерства та сталого розвитку — провів для фіналістів навчальний курс із написання інвестпроєктів. Мета курсу — підготовка представників сіл-фіналістів до захисту проєктів розвитку сільських територій перед членами Експертної ради конкурсу.


Село-переможець Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2022» отримає 100 тис. грн на реалізацію проєкту від головного партнера — Посольства Королівства Нідерландів в Україні. Ще 2 села-фіналіста отримають по 50 тис. грн. 

Примітка. Під призом мається на увазі сертифікат на певну суму з подальшою закупівлею для села організаторами необхідних засобів чи технічних ресурсів для реалізації проєкту. Сума вказана без урахування податків та зборів.


Приєднуйтеся до Facebook-спільноти «Неймовірні села України»!