Висока ціна на яйця сформована відразу під дією декількох факторів.
Про це під час брифінгу Media Center Ukraine розповів директор Союзу птахівників України Сергій Карпенко.
«Ціна на яйця зазвичай підвищується в осінньо-зимовий період і відповідно зменшується в весняно-літній. Це пов’язано з тим, що 50% яєць виробляється в домогосподарствах. Коли на вулиці холодає, кури несуться менше, тоді збільшується попит на промислові яйця», — зазначає Сергій Карпенко.
Другим фактором він називає втрату близько 30% промислового виробництва за останні 2 роки, яке спричинене закриттям близько 30 підприємств.
«Також варто врахувати, що на окупованих територіях залишилося близько 20% виробництва, а компанії, що працюють на підконтрольній території України, не змогли вчасно оновити своє поголів’я, в них зросла собівартість виробництва», — додає директор Союзу птахівників України.
Іванна Панасюк, AgroPortal.ua