На Тернопільщині харчові продукти складають 33% від обсягу промислової продукції

17 листопада 2020, 13:46 1818

Близько 250 підприємств харчової промисловості Тернопільської області за рік реалізують продукції на понад 5,5 млрд грн, а це 33% від загального обсягу промислової продукції. 

Про це AgroPortal.ua повідомили в департаменті агропромислового розвитку Тернопільської ОДА.

Найбільша частина реалізованої продукції — це м'ясні та молочні продукти, цукор, хліб і хлібобулочні вироби, жири, напої.

«За останній рік в області було проведено комплексну модернізацію потужностей Тернопільського м«ясокомбінату, Тернопільського і Теребовлянського молокозаводів, ТДВ «Шустов спирт» Підволочиського району (горілчане виробництво). Введено в дію нову автоматизовану лінію розливу пива в новітні види тари на ТОВ «Микулинецький Бровар». Збудовано завод із переробки сої потужністю 35 тис. т на рік та завершується будівництво комбікормового комплексу з елеватором на 20 тис. т корпорацією «Агропродсервіс» Тернопільського району», — йдеться у повідомленні.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua