Про це заявила в.о. міністра аграрної політики та продовольства Ольга Трофімцева на своїй сторінці у Faccebook.
«Повільно, але впевнено ми рухаємось до того, щоб в структурі вітчизняного експорту АПК збільшувалась частка переробленої продукції… Поки що мова про первинну переробку», - додала вона.
За даними Трофімцевої, ключові позиції в експорті продуктів переробки займають:
- соняшникова олія $4,1 млрд;
- макуха + тверді відходи соєвої олії $922 млн + $162 млн;
- м’ясо та субпродукти домашньої птиці $507 млн;
- тютюнова продукція $341 млн;
- цукор $217 млн;
- вироби з шоколаду $171 млн;
- хлібобулочні, кондитерські вироби $153 млн;
- олія соєва $153 млн;
- кондитерські вироби з цукру $135 млн;
- масло вершкове та ін. жири вироблені з молока $129 млн;
- олія зі свиріпи, ріпакова або гірчична $112 млн.