В Єгипті збудували село, що «живе» на сонячній енергії

21 жовтня 2016, 18:01 2300

В оазисі Бахарія (Єгипет) збудували село з генерацією енергії від сонячних батарей, у якому мешкають близько 350 осіб.

Автор проекту — компанія KarmBuild, що використовує для будівництва виключно місцеві екологічні матеріали і займається інтеграцією сонячних панелей в проекти будівель, пише Ecotown. 

«В Єгипті до сонячних панелей відносяться як до непривабливих, занадто індустріальних, не практичних з точки зору інтеграції в архітектурний вигляд будинку», — пояснює головний архітектор Карим Кафраві.

Інноваційні методи компанії KarmBuild покликані спростувати цю думку людей. Компанія розробляє прості і елегантні проекти, в які органічно вписуються сонячні батареї. Вони не лише прикрашають собою дахи будівель, а й приносять відчутну вигоду та слугують своєрідною «термоізоляцією дахів». 

Крім екологічного способу генерації енергії, архітектори зробили екологічно-стійким і сам процес будівництва, оскільки використовували 90% місцевих будматеріалів. При будівництві в цьому регіоні піщаник найчастіше відправляють на смітник. Кафраві вважає, що структура матеріалу придатна для будівництва і його вдосталь в цій місцевості. Використання піщанику в якості основного матеріалу дозволяє будівлям зливатися з пейзажем пустелі. На думку компанії, це дозволяє мінімізувати кількість будівельного сміття і навіть іноді знизити вартість будівництва.

Завдяки більш ширшому застосуванню місцевих будівельних матеріалів та використанню сонячної енергії для живлення будинків єгиптяни сподіваються зробити архітектурний вигляд регіону більш незалежним, стійким і комфортним для його жителів.