У високотехнологічній теплиці, за стінами якої трималася температура -20 °C, використовували багаторазовий водний цикл, систему поживних речовин, світлодіодне освітлення і ретельний контроль вуглекислого газу. Основою став метод гідропоніки, передає Science Alert.
Згідно з прогнозами координаторів проекту, вчених з Німецького аерокосмічного центру, до травня на полярній станції збиратимуть по 4-5 кг овочів на тиждень.
На Міжнародній космічній станції (МКС) салат вирощують з 2015 року. Цей же проект зосереджений на виробництві більш широкого асортименту овочів: редису, помідорів, огірків, перцю, зелені і ягід. Передбачається, що у майбутньому розроблену технологію використовуватимуть астронавти орбітальних станцій для вирощування достатньої кількості провізії.