Результати їх дослідження опубліковані в журналі PLOS ONE.
Картопля – це один з найбільш поширених продуктів рослинного походження, що споживається людиною, але вона має низький рівень життєво важливих поживних речовин, таких як бета-каротин (провітамін А) та вітамін Е. Дослідники використали генну інженерію для збільшення кількості каротиноїдів і ксантофілів провітаміну А у картоплі, а потім вивчили біодоступність поживних речовин у симульованій травній системі у звареній картоплі дикого типу та золотистих (жовто-оранжевих) бульбах.
Результати показали, що порція золотої картоплі може забезпечити до 42% рекомендованого щоденного дитячого прийому вітаміну А і 34% рекомендованого споживання вітаміну Е. Також виявили, що жінки репродуктивного віку можуть отримати 15% рекомендованого споживання вітаміну А і 17% рекомендованого споживання вітаміну Е з тієї ж 150-грамової порції.