Китайські біоінженери створили технологію виробництва багатого на поживні речовини рису з додаванням м'яса.
Метод, перевірений у лабораторії, передбачає «вирощування м'ясних клітин безпосередньо на рисових зернах», пише South China Morning Post.
Вчені «попередньо обробляють» зерна рису, а потім використовують їх для вирощування тонких шарів курячих або свинячих клітин безпосередньо на поверхні зерен у лабораторних умовах. Вони вибрали рис, оскільки він багатий на клітковину та інші корисні поживні речовини. Клітини тварин вирощували в лабораторії спеціально для цієї мети.
Керівник дослідження Ван Шоувей заявив, що цей рис зовні не відрізняється від звичайного, але після приготування пахне як рис із м«ясом. Після приготування страва зберігає харчові волокна, вуглеводи, вітаміни та мінерали звичайного рису, водночас м'ясні клітини додають білок.
Дослідники говорять, що технологія спрямована на створення збалансованої та поживної їжі.