Про це розповів радник голови ПАТ «Аграрний фонд» Сергій Сакіркін, пише «АПК-Інформ».
До того ж експерт відзначив зменшення кількості підприємств, які займаються переробкою зерна в поточному сезоні. Так, кількість підприємств, які в липні-грудні виробили від 1 т борошна, склало 335. Із них лише 47 компаній офіційно виробляли в середньому більш ніж 1 тис. т борошна на місяць.
«Варто зазначити, що Маріупольський млинкомбінат, Кіровоградський КХП № 2, Луцький, Сумський, Миколаївський комбінати хлібопродуктів і ще низка підприємств, які можна назвати млинами, оснащеними потужним обладнанням, не потрапили до цього числа. До того ж млин Біловодського КХП потужністю 60 т/добу за 6 місяців виробив понад 6 тис. т борошна. Згідно зі статистикою, цей млин був завантажений більше ніж на 80%. Серед українських млинів таке завантаження мають одиниці. Більший показник завантаження тільки у ВКФ «Рома» — 95%», — розповів Сергій Сакіркін.
Із загального обсягу борошна, виробленого в Україні з початку поточного МР, 41% продукції, за його словами, забезпечили 10 найбільших виробників: