Росіяни прагнуть зірвати посівну в Україні: б’ють по техніці

24 березня 2022, 13:09 634

Російські окупанти нищать сільськогосподарську техніку і ставлять під загрозу початок посівної кампанії в окремих регіонах України.

Про це зазначається у повідомленні  Генштабу.

«Російські окупанти, в порушення норм міжнародного гуманітарного права, не припиняють вогнем артилерії, ударами ракет та авіації цілеспрямоване знищення інфраструктури міст, а хаотичне мінування місцевості та знищення сільськогосподарської техніки ставить під загрозу початок посівної кампанії в окремих регіонах України», — зазначають у відомстві.

У свою чергу генеральний директор FieldBI Євген Кугук наголошує, що аграріям негайно потрібно прикривати GPS тили, блокувати або обмежувати роботу систем Wialon та Cropwise operations, щоб унеможливити виток інформації щодо роботи сільськогосподарської техніки в період важливої посівної для країни.

У розмові з AgroPortal.ua аграрії підтверджують, що окупанти б’ють по скупченню техніки з включеними трекерами. Сільськогосподарські товаровиробники у регіонах, де проходять активні бойові дії у радіусі 5-6 км, радять відключати трекери від живлення, щоб убезпечитися.