Очищені, нарізані овочі, шаткована капуста, вакуумована продукція… Овочівникам потрібно шукати варіанти. Розповідати про себе в соцмережах, виходити самостійно на ресторани.
Такі поради дав виробникам овочів експерт у овочівництві Павло Булгаков під час вебінару «Технології зберігання овочів».
За його словами, високомаржинальний ринок HoReCa переходить на закупівлі очищеної та вакуумованої продукції, й на це потрібно зважати виробникам овочів.
Павло Булгаков також поділився декількома цікавими кейсами підвищення маржинальності. Наприклад, можна запакувати у панчоху різнокольорову цибулю — так її ціна зросте у 4-5 разів. Дрібну моркву миють і продають у яскравому пакованні як здоровий перекус.
Експерт радить овочівникам звернути увагу на нішеві культури: мишачий кавун, льон, спаржу, артишок, шафран, що набирають популярності.
Світлана Цибульська, AgroPortal.ua