Франція надасть аграріям Львівщини насіннєву картоплю

10 квітня 2022, 08:00 1586

Аграрії Львівщини очікують на гуманітарний вантаж із Франції. Йдеться про близько 100 т насіннєвої картоплі, яку передадуть місцевим сільгоспвиробникам.

Про це повідомляють у Львівської ОВА, відзначаючи, що Львівська область стане першим регіоном в Україні, куди передадуть картоплю.

«Україна та Франція — це дві великі аграрні країни. Зараз у цілому світі є побоювання щодо продовольчої безпеки. Це означає, що допомога Україні в галузі сільського господарства також стає пріоритетом для Франції. Наш перший гуманітарний вантаж із картоплею складає 4 фури, які найближчим часом отримає Львівщина», — зазначив радник з питань культури та співробітництва посольства Франції Олів’є Жако.

Він також додав, що місцеві громади Франції постійно передають кошти на гуманітарну допомогу Україні в різних сферах завдяки Міністерству закордонних справ.

«Зараз будь-яка підтримка України надзвичайно важлива. Це стосується також агропромислової галузі, адже Львівщина зараз повинна забезпечити продовольчу безпеку чи не усієї країни. Ми дякуємо за пропозицію Франції та допомогу, яку вона постійно скеровує нашій країні. Надалі спільно з департаментом АПК ми опрацюємо потреби наших сільгоспвиробників у різних видах обладнання та передамо їх французькій стороні», — зауважив начальник Львівської ОВА Віталій Загайний.

Департамент агропромислового розвитку ЛОВА та Львівська аграрна палата в межах укладеного меморандуму забезпечать передачу насіннєвої картоплі до кінцевих бенефіціарів. Її отримають  близько 20 малих сільськогосподарських господарств, які вирощують картоплю на площі не більш ніж 3 га.