Про це AgroPortal.ua повідомили в Департаменті агропромислового розвитку Черкаської ОДА.
Відзначається, що сільгоспвиробники обирають більш посухостійкі гібриди, які менш вибагливі до температурних коливань, коригують норми внесення азотних добрив, густоту посіву, розробляють та планують застосовувати вологозберігаючі технології та особливо звертають увагу на дотримання сівозміни.
У департаменті відзначають, що з-поміж ярих культур сільгоспвиробники зменшать посівні площі соняшнику, сої, кукурудзи на зерно. Та задля зменшення ризиків у вирощуванні переглянуть посівні площі щодо заміни на нішеві культури (сорго, нут, сочевиця, коноплі та ін.), олійні культури (льон, сафлор та ін.), що вирішить широкий спектр агрономічних проблем.
Людмила Лебедь, AgroPortal.ua