У червні 2024 року із запуском лінії з виробництва чіабати хлібопекарське підприємство «Чанта-Маунт», яке спеціалізується на виготовленні заморожених хлібобулочних виробів, досягне обсягів виробництва довоєнного рівня.
Про це розповіла директор підприємства «Чанта-Маунт» Олена Тараненко під час конференції «Велика АгроВідбудова», організованої проєктом AgriChange.
Найбільший в Україні промисловий виробник заморожених хлібобулочних виробів, який знаходиться на Київщині, в результаті обстрілів росіян у березні 2022 року був фактично знищений. Сума пошкоджень склала 5,2 млн євро.
«На підприємстві виробничий цех мав протяжність 168 м, зруйновано було 160 м приміщення разом із дороговартісним обладнанням. Відновитися допомогли партнери, які погодилися чекати заборгованих виплат, а також гранти», — розповідає Олена Тараненко.
За її словами, вже зовсім скоро підприємство повернеться до виробництва довоєнних показників — 90 тис. шт/добу круасанів та 600 кг/год чіабати.
Олена Тараненко додала, що нині на виробництві відчувають кадровий голод, тому активно шукають працівників.
Людмила Лебідь, AgroPortal.ua