Виробник олії та соусів евакуювався на Тернопільщину

30 квітня 2022, 08:00 6311

Виробник майонезу, соусів та олії ТМ «Гуляй-поле» із Запорізької області перевіз обладнання до Тернопільщини.

Про це «Суспільному» розповів директор підприємства Дмитро Остапець.

За його словами, зараз на новому місці роблять ремонти та тестують обладнання. На виробництві зможуть працевлаштувати приблизно 80 людей.

«Лінію для розливу олії вивезли з Гуляйполя. Зараз там ведуться бойові дії. Тепер ця лінія буде працювати в Тернополі роками. Ми сюди заїхали не тимчасово, а на постійній основі. Це буде повноцінне виробниче відділення нашої компанії у Тернополі», — повідомляє Дмитро Остапець.

Він також розповів, що обладнання уже змонтували і працюють у тестовому режимі.

«Змонтовано відділення, у якому варять майонез і соуси. Обладнання, яке фасує олію, вивозили вже у процесі бойових дій, люди ризикували. Це з території Гуляйполя. А є комплекс, який вивозили з Запоріжжя, там більш-менш спокійно. Найбільша складність була його демонтувати, розібрати, завантажити в машину і перевезти сюди», — зазначає директор підприємства.

Витрати за транспортування має компенсувати держава, уточнює Дмитро Остапець. Яка це сума — поки не підрахували. Вивезти вдалося і частину готової продукції, це приблизно 20 т олії.

Повністю запустити виробництво планують приблизно через тиждень. Водночас роботу в Запорізькій області припиняти не будуть.

За даними видання «Тернополяни», у Великоберезовицьку громаду виробничі потужності перенесла компанія DELTA-FOOD, торгова марка «Гуляй-поле». 


Для довідки: на сьогодні на Тернопільщині вже працюють 29 підприємств з областей, де відбуваються бойові дії. Серед них швейні, машинобудівні, металообробні, харчові, деревообробні та ІТ-галузі. Загалом, за даними ОДА, надійшло 165 заявок від підприємств, які планують переїхати до Тернопільської області.

Компанія DELTA-FOOD працює на ринку України з 2015 р. Зараз випускає майонези, соуси, гірчицю, олію соняшникову рафіновану під ТМ «Гуляй-поле».