Евакуювати бізнес у безпечну зону готові понад 900 підприємців

30 березня 2022, 11:09 1076

Згідно державної програми підтримки українського бізнесу у воєнний час, підприємства, потужності яких знаходяться у зоні бойових дій, можуть релокуватися у Західну Україну. Держава сприяє пошуку нових локацій, розселенню персоналу компаній, допомагає у перевезенні потужностей підприємств. На сьогодні бажання евакуювати свій бізнес у безпечну зону озвучили понад 900 підприємців, переміщено вже 50 підприємств.

Про це повідомляє кадровий портал grc.ua.

«Розуміючи, що на новому місці підприємства будуть відчувати гостру потребу у підборі нових співробітників, організації логістики, навчанні працівників та створенні кадрових резервів, Федерація роботодавців України та кадровий портал grc.ua запроваджують спільний проєкт. На платформі grc.ua у кабінеті Федерації роботодавців України будуть безкоштовно розміщуватися вакансії підприємств, а також компаній, які забезпечують логістику промислових потужностей, перевезення персоналу, підготовку та навчання нових співробітників», — відмічають у компанії.

Для отримання допомоги роботодавці можуть писати на електронну пошту: [email protected]

У департаменті економічної політики Львівської ОВА повідомляють, що вже 40 підприємств прийняли рішення переїхати на територію області. Загалом же опрацьовано 235 заявок охочих релокуватись, і ця кількість постійно збільшується.

Керівник відділу інвестиційної політики департаменту економічної політики Львівської ОВА Орест Фільц зазначає, що бізнес Львівщини добре відгукується на потреби переміщених виробництв. Представники бізнесу вивільняють площі для того, щоб дати можливість комусь зайти до себе на виробництво, де є підведені комунікації, потужності, де все налагоджене і готове до роботи.

«Ми формуємо попередні запити від підприємств на релокацію, обробляємо їх і скидаємо їм пропозиції з прямим номером власника або представника об’єкту, де потенційно можна розмістити виробничі потужності. І вже вся подальша комунікація йде напряму між тим, хто шукає, та тим, хто пропонує»,  розповів Орест Фільц.