На Волині запрацювала органічна сироварня

01 серпня 2016, 15:18 3429

В Волинській області відкрито органічну сироварню ТОВ «Старий Порицьк». Вона стала першою сироварнею такого роду в Західній Україні.

Про це повідомляє «Агропрофі».

Відмічається, що донедавна основними видами діяльності підприємства були розведення великої рогатої худоби молочного напряму продуктивності та розвиток галузі органічного рослинництва. Відтепер додалася переробка молока на сири, масло, сметану на власному сирзаводі. У планах, можливо, розведення коней верхової породи.

По словам директора з виробництва ТОВ «Старий Порицьк» Миколи Юсковеця, сьогодні в господарстві працює 65 чоловік. П'ятеро з них — на новому сирзаводі.

Проектна потужність нової органічної сироварні становить 6 т молока на добу. Близько 90% обладнання заводу — вітчизняного виробництва.

«Якщо молочне і м'ясне тваринництво в країні, наскільки мені відомо, перебуває на межі рентабельності, то у нас молоко рентабельне саме завдяки органічності... Наразі плануємо переробляти на нашому заводі близько половини виробленого молока. «Для старту» виготовлятимемо три види твердого сиру, п'ять — м'якого, а також кисломолочний сир, сметану і вершкове масло», — розповідає власник ТОВ «Старий Порицьк» Валентин Обштир.

Решту молока будуть, як і раніше, реалізовувати вищим ґатунком «Радивилівському молокозаводу».


Для довідки: ТОВ «Старий Порицьк» розташоване в одноіменному селі Волинської області. Якість екологічно чистої органічної продукції господарства підтверджує сертифікат, визнаний у Європейському союзі та Швейцарії, «Органік Стандарт».