Сільгосппідприємства інвестують в обладнання для доробки зерна

23 липня 2022, 09:50 2145

Джерело фото: Нива Переяславщини

Компанія «Нива Переяславщини» встановила нову зернову машину — сепаратор для очистки зерна будь-яких сільськогосподарських культур від усіх видів домішок.

Про це компанія повідомила на сторінці у Facebook.

Відзначається, що ще задовго до початку жнив працівники ЕКХП «Нива Переяславщини» готувалися, щоб забезпечити належні умови збереження зерна. Тому всі елеваторні потужності перевіряються, удосконалюються, ремонтуються і готуються прийняти зерно.

В компанії зазначають, що цього року, як і зазвичай, на це працюватиме зернова лабораторія, оператори сушильних установок і усе наявне обладнання. Для того, щоб зерно було ідеальним, «Нива Переяславщини» встановила нову зернову машину. 

Замовлення зернової машини було зроблене давно, тому все надійшло вчасно.

«З погляду конфігурації та технологічної прив’язки така конструкція напевно, є єдиною в Україні, оскільки працівники елеваторного господарства, ремонтники повністю пристосували нову машину до наших вимог. Раніше у нас була машина попередньої очистки, яка мала забрати із зерна грубу домішку, Зараз ми намагаємось зменшити сміттєву домішку до мінімуму, саме тому нам потрібна сучасна зернова машина. Вона складається із двох частин — повітряного й ситового сепаратора. Таким чином на сушіння у нас потрапляє уже чисте зерно, а це не тільки покращена якість продукту, але й економія енергоресурсів, які не використовуються для сушіння сміттєвих домішок. Усе сміття забирається ще на етапі входу на сушіння. Повітряний сепаратор забирає легкі домішки, а система чотирьох барабанних сит різного діаметру доводить зерно до ідеального стану», — розповідає головний інженер підприємства Віталій Барабаш.