Через засуху Мрія посіє менше ріпаку

14 вересня 2016, 09:11 2245

«Мрія Агрохолдинг» завершив посів озимого ріпаку під урожай 2017 р.

Культурою засіяли 19,3 тис. га в Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській та Чернівецькій областях, повідомляє прес-служба компанії.

У «Мрії» також відмічають, що сходи перших посівів ріпаку на полях знаходяться в хорошому стані. Аграрії сподіваються на сприятливі погодні умови, необхідні для належного розвитку та перезимівлі культури.

«Якщо будуть оптимальні кліматичні умови, достатня кількість вологи, то перспектива врожаю на наступний рік — закладається. 90% успіху — це отримати дружні і добрі сходи. Але зважаючи на суху погоду, яка несе певні ризики для ріпаку, ми прийняли рішення сіяти дещо менше від запланованого. Культура сама по собі є складною, минулоріч саме через жовтневі морози ми втратили значну частину своїх посівів. Цього сезону зробили висновки заздалегідь», — коментує операційний директор «Мрії» Віктор Кухарчук.

Також в компанії відмітили, що приступили до посіву озимої пшениці і проводять підготовку під посів решти озимих культур: ячменю і жита. Агрохолдинг в цьому сезоні продовжує працювати за технологією мінімального обробітку ґрунту mini-till та сіє озимі частково розкидним способом, як і минулоріч.


Для довідки: «Мрія Агрохолдинг» обробляє 180 тис. га землі у Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій, Івано-Франківській та Рівненській областях. Потужність елеваторів і зерносховищ — 600 тис. т.