Про це розповів власник найбільшого в Україні органічного саду кизилу та ТМ Famberry Сергій Ольшанський в рамках воркшопу «Успішні історії нішевих культур. Кизил», організованого ГО «Земля Таврії» та проєктом UHBDP.
«В планах також виробництво сушеного кизилу — вже куплена машина для видалення кісточки. Цього року з нового врожаю будемо робити сушений кизил та цукати. Інший напрямок, який освоюємо, — це алкогольні напої на кизилі. «Перша Закарпатська Палинчарня» в Ужгороді першою отримала ліцензію на виробництво фруктового дистиляту, і цьогоріч ми почали з ними співпрацювати. Вже з нашого кизилу зроблений дистилят, і настоянка через 1,5-2 місяці з’явиться в продажі», — ділиться новинами Сергій Ольшанський.
Детальніше про плани компанії Famberry читайте в рубриці ORGANIC STYLE
Людмила Лебідь, Agroportal.ua