Частка насіння сої у дослідженнях посівного матеріалу в Ukravit Institute становить 35%

11 квітня 2024, 12:47 670

Аграрії перед посівною активно досліджують насіння сої на основні посівні якості, зокрема на зараженість хворобами, щоб за їх результатами вчасно застосувати необхідні заходи. На сьогодні близько 35% усіх лабораторних досліджень посівного матеріалу в Ukravit Institute це соя.

Про це розповів керівник сервісно-технологічного відділу Ukravit Institute Сергій Сальніков під час «Дискусійного соєвого клубу». 

propData.content.image
Сергій Сальніков, керівник сервісно-технологічного відділу Ukravit Institute

Якщо брати в пікові місяці, то дослідження зразків насіння сої складають від загальної кількості аналізів насіннєвого матеріалу близько 35%. Найвища ураженість хворобами спостерігається на насінні, що надходить із західного регіону — Вінниччини, Хмельниччини, Тернопільщини та Волині. Це пов'язано з прохолодними та вологими умовами під час збирання урожаю, що сприяє накопиченню різного роду збудників.

З його слів, у цих регіонах під час вирощування сої роблять до 4 фунгіцидних обробок через велике фітопатологічне навантаження, і ці тенденції зберігатимуться і поточного року. 

Після проведення досліджень в Ukravit надають рекомендації щодо підбору протруйника, що містить саме ті діючі речовини, які контролюють виявлених збудників хвороб.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua