Bayer побудувала нову теплицю для досліджень за €45 млн

28 січня 2018, 10:47 3365

Компанія Bayer інвестувала близько €45 млн в будівництво теплиці площею приблизно 11 000 м2 на науково-дослідницькій ділянці в Монгаймі.

Як говориться у повідомленні компанії, в рамках проекту також будуть функціонувати лабораторія та офісні приміщення для дослідження інсектицидів.

«Будівництво нової теплиці — це найбільший єдиний проект компанії Bayer у Монгаймі, що впроваджується в рамках інвестиційної програми, яка за останні шість років склала близько €170 млн. Крім нових інвестицій, ключові елементи стратегії зростання підрозділу Crop Science передбачають модернізацію та цільове розширення існуючої науково-дослідницької інфраструктури», — говориться у повідомленні компанії.

Теплиця складається із 133 відсіків, у яких можна буде окремо створити різні кліматичні умови, включаючи температуру, вологість, час світлового дня, коливання температур та фільтрацію повітря. Це дозволить проводити експерименти в реальних умовах, подібних до тих, що зустрічаються в природі. Можна буде проводити паралельні дослідження на місцевих і екзотичних культурах, використовуючи активні інгредієнти, які наразі знаходяться на стадії розробки, та альтернативні технології, такі як біологічний захист сільськогосподарських культур, селекція рослин та комбіновані стратегії взаємної користі та сумісності. Теплиця створить оптимальні умови для культивування та випробування понад 30 різних сільськогосподарських культур, а в окремих випадках — більше 40 (дослідження екзотичних шкідників та корисних організмів).

«Нова теплиця покращить наші можливості розробки нових селективних інсектицидівМи впевнені, що інноваційні продукти на основі активних інгредієнтів, що будуть розроблятися в цій теплиці, задовольнять нагальні потреби наших клієнтів та зроблять внесок у розвиток сталого сільського господарства», — зазначив керівник відділу досліджень інсектицидів компанії Bayer д-р Маркус Доллінгер (Dr. Markus Dollinger).

Крім теплиці, для дослідження інсектицидів буде також споруджена допоміжна будівля з площею для розміщення лабораторій 1 200 м2 та офісів 870 м2.


Для довідки: Bayer — це міжнародна компанія з експертизою в області природних наук: охорони здоров'я та сільського господарства. Продукти та послуги компанії спрямовані на благо людей і покращення якості їхнього життя. У 2016 фінансовому році група налічувала близько 99 600 працівників, а обсяг продажів становив €34,9 млрд. Сума капітальних витрат за рік сягнула €2,2 млрд, витрати на дослідження та розробки — €4,4 млрд.