BASF завершив купівлю активів Bayer

02 серпня 2018, 09:55 1980

Компанія BASF завершила угоду щодо придбання часток бізнесу та активів компанії Bayer. Ця транзакція є стратегічним доповненням до портфоліо засобів захисту рослин BASF, біотехнологічних та цифрових агрорішень.

Угода відкриває BASF новий сегмент бізнесу насіння, неселективних гербіцидів і нематоцидних протруйників, говориться у повідомленні компанії.

Як зазначається, Угода була підписана у жовтні 2017 р., а її доповнення — у квітні 2018 р. Компанія Bayer відмовилась від часток бізнесу, які передала BASF, через придбання компанії Monsanto за ціною €7,6 млрд. Відтепер до BASF приєднується понад 4,500 співробітників Bayer.

Угода передбачає придбання глобального бізнесу глюфосинат-амонія компанії Bayer; насіння основних сортів культур на окремих ринках та можливості їхньої селекції; бізнесу насіння овочевих культур; науково-дослідницькі платформи для виведення нових покращених сортів пшениці; ряд продуктів для протруювання насіння; певні гербіциди на основі гліфосату в Європі, що використовуються переважно в промислових цілях; цифрова агроплатформа xarvio™; а також певні дослідницькі проекти з неселективних гербіцидів та нематоцидів.

«Ці транзакції вже завершені, за винятком угоди з переходу бізнесу насіння овочевих культур, закриття якої очікується наприкінці третього кварталу 2018 року», — говориться у повідомленні компанії.

Серед активів Bayer компанія BASF в Україні також придбала науково-дослідницький насіннєвий центр по роботі з зерновими колосовими у селі Центральному, що на Київщині, Україна. Він входить в мережу науково-дослідних центрів. Уже в найближчому майбутньому центр закриватиме повний цикл виробництва насіння: від створення нових сортів пшениці й до презентації розробок на демонстраційному центрі.

Щоб відобразити розширення сфери аграрного сегменту, підрозділ засобів захисту рослин BASF перейменовано на підрозділ агрорішень (Agricultural Solutions). Крім того, підрозділ створив нову глобальну бізнес-одиницю для насіння.

«Цей стратегічний крок доповнює наш портфель сільськогосподарських рішень важливими активами і покращує інноваційний потенціал компанії. У цілому, це забезпечує ще більш всеосяжну розширену та привабливу пропозицію нашим клієнтам», — прокоментував голова Виконавчої ради і головний технічний директор BASF SE  д-р Мартін Брудермюллер.

«Ця угода буквально трансформує сектор сількогосподарських рішень компанії BASF. Вона ще більше зміцнить нашу позицію на ринках та створить нові можливості для довгострокового розвитку», — додала член Ради директорів BASF SE, відповідальна за сегмент агрорішень (Agricultural Solutions) Саорі Дубурґ.


Для довідки: концерн BASF створює хімію вже протягом 150 років. Близько 112 тис. співробітників BASF вносять свій внесок в успіх клієнтів концерну в практично кожному секторі і практично в кожній країні світу. Продуктовий портфель складається з 5 сегментів: хімікати, спеціальні продукти, функціональні матеріали і рішення, рішення для сільського господарства, а також нафту і газ. Акції BASF торгуються на фондових біржах Франкфурта (BAS), Лондона (BFA) і Цюріха (AN).