Астарта почала сіяти озимий ріпак раніше, ніж зазвичай

14 серпня 2022, 09:20 4030

Агропромхолдинг «Астарта» розпочав посів озимого ріпаку під урожай-2023.

Про це йдеться у повідомленні компанії на сторінці у Facebook.

«Посівна озимого ріпаку вже стартувала. І навіть трохи раніше, ніж зазвичай, а саме — 28 липня. Допомогла цьому дощова погода на Полтавщині, яка створила сприятливі умови в ґрунті для посіву. Тож вирішили не зволікати. Тепер уже маємо перші дружні сходи», — зазначили в «Астарті».

В компанії також повідомили, що на полях підприємств «Астарти» вже закінчують збирати врожай озимих зернових.

Тим часом на двох насіннєвих лініях «Астарти» — ТОВ «Волочиськ-Агро» та ТОВ АФ «ім. Довженка» заготовляють і дороблюють насіння зернових, щоб посівна озимих у різних регіонах пройшла без перебоїв.

«Робота насіннєвих ліній розпочалася практично зі старту жнив, адже обсяги роботи великі. Тож треба включатися з перших днів, аби потім не було затримки посівної через брак насіннєвого матеріалу. Станом на 12 серпня ми вже заготовили близько 2700 т насіння озимої пшениці (30%) на Агрофірмі «ім. Довженка» та 1650 т, або близько 45% — на ТОВ «Волочиськ-Агро», — розповідає головний агроном «Астарти» Роман Павлик.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять цукрові заводи, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. 7 високотехнологічних елеваторних комплексів компанії розташовані у Полтавській, Хмельницькій та Вінницькій областях. Загальна потужність зберігання 562 тис. т. У 2014 році холдинг ввів у експлуатацію завод із переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).