Агропродсервіс: Сад на шпалері показав перші результати

05 вересня 2016, 19:00 4048

Компанія «Агропродсервіс» почала збір яблук урожаю 2016 р. на вісімнадцятигектарній площі саду у Настасові Тернопольської області.

Минулого тижня уже була реалізована перша партія яблук. Тонни ранньоосінніх сортів яблук «Гала-Шніге» і «Гала-Маст» надійшли у торгову мережу міста Тернополя. Наступними для реалізації будуть такі сорти яблук як «Голден», «Ред-Ван», «Ред-Кап», повідомляють в корпорації.

При цьому пропонована ціна для покупців є доступною, у межах 8 грн/кг.

На сьогодні базова врожайність дворічного саду становить 20 т/га. Вона є плановою і на наступний рік, як уточнює садовод Руслан Кремпович, буде вищою. Це непогані показники врожайності, якщо зважити на те, що цьогоріч при цвітінні дерев було 2-3 градуси морозу, пройшло два градобої і катастрофічно не вистачає води для крапельного зрошування.

«Останні роки через посуху, різке пониження водних горизонтів та брак води для крапельного зрошування садівництво переживає не найкращі часи. Лише винахідливість садоводів та наполегливість керівництва дають можливість не тільки утверджувати, а й розвивати цей напрямок господарювання», — відмічають в «Агропродсервісі».

До формування так званого шпалерного саду тут приступили два роки тому. Як відмічають в компанії, цей бізнес досить дорогий і забезпечити його ефективність значно важче, ніж у рослинництві. Але перші результати вже вселяють надію.


Для довідки: Потужності корпорації «Агропродсервіс» розташовані в трьох областях — Тернопільській, Львівській та Івано-Франківській. Основні напрямки діяльності — рослинництво, насінництво, виробництво комбікормів, свинарство, птахівництво і молочне скотарство. Земельний банк — 40 тис. га.