Аграрний фонд закупить турецьке обладннання за €2,5 млн

26 квітня 2018, 12:56 4066

ДП ПАТ «Аграрний фонд» та турецька компанія «Alapala Makina Gida Sanayi Ve Ticaret A.?.» уклали договір про постачання обладнання для борошномельного комплексу.

Підписання контракту відбулося по завершенню засідання Міжурядової українсько-турецької комісії торговельно-економічного співробітництва 12 квітня, говориться у повідомленні компанії.

 «Попит на продукцію українського агарного виробництва та продукти його переробки щороку зростає, і Україна має всі можливості його задовольняти. «Аграрний фонд» уклав вигідний контракт з турецькою компанією «Alapala» на умовах залучення товарного кредиту строком на три роки. І вже за півтора роки в Україні буде нове високотехнологічне виробництво, яке задовольнить потреби українських споживачів», -сказав голова правління ПАТ «Аграрний фонд» Андрій Радченко.

Вартість першої частини рамочного контракту — €2,5 млн. Сума товарного кредиту — €2 млн.

Виробничі потужності майбутнього борошномельного комплексу — переробка 300 тонн зерна за добу. Підприємство буде устатковане високотехнологічним обладнанням, аналогів якого в Україні ще немає.

«Обладнання настільки високого рівня дасть можливість розширити лінійку продукції (хлібопекарські ті кондитерські суміші, вітамінізоване борошно), яка повністю задовольнить потреби українських сімей, а також виробників кондитерських, хлібобулочних та макаронних виробів», — зазначають в команії.

Виробництво обладнання буде відбуватися протягом 6 місяців. Згодом — доставка в Україну, монтаж та запуск виробництва. Введення борошномельного комплексу в експлуатацію має відбутися через 18 місяців.

Наразі ПАТ «Аграрний фонд» розглядає чотири області, де може бути побудований майбутній борошномельний комплекс — Київська, Черкаська, Харківська, Вінницька. Вибір саме цих областей обумовлений тим, що тут є всі необхідні складові для успішної роботи нового борошномельного підприємства: сировина, велика кількість споживачів та дефіцит переробних підприємств.


Для довідки: ПАТ «Аграрний фонд» створено в 2013 р. В його функціональні обов'язки входять форвардні закупівлі врожаю для підтримки українських сільгоспвиробників. Крім діяльності у сфері купівлі-продажу зерна, підприємство також займається реалізацією продуктів його переробки. 

Alapala Group (Турецька Республіка) посідає друге місце серед найбільших світових підприємств у сфері виробництва та будівництва обладнання для борошномельної промисловості. Alapala Group включає 7 компаній, які спеціалізується на будівництві об'єктів харчової промисловості та виготовленні обладнання для виробництва, транспортування та переробки зернових культур.