НАБУ провело обшук в Аграрному фонді

08 лютого 2019, 08:00 2094

Детективи Національного антикорупційного бюро України 7 лютого 2019 р. провели обшук у центральному офісі ПАТ «Аграрний фонд».

Про це йдеться у повідомленні держкомпанії.

«Обшуки в центральному офісі не мають під собою ніяких підстав», — сказав голова правління «Аграрного фонду» Андрій Радченко.

За його словами, лише за минулий рік «Аграрний фонд» наростив показник чистого прибутку на 55% — до 147 млн грн. При цьому, вже третій рік поспіль компанія активно збільшує присутність на ринку. Відповідно немає жодного сумніву в тому, що ПАТ «Аграрний фонд» зможе профінансувати посівну кампанію 2019-го року в запланованому обсязі.

«Ми поважаємо роботу всіх антикорупційних та правоохоронних органів держави і всіляко сприяємо їй, регулярно направляючи виявлені нашою службою безпеки недоліки та порушення у прокуратуру та МВД для відповідного реагування. Я завжди сповідував у держкомпанії ідеологію нульової толерантності до будь-яких проявів корупції», — підкреслив Радченко.

У нього викликають занепокоєння сьогоднішні дії антикорупційних органів. Вони, на думку голови компанії, ставлять під удар не лише  роботу компанії та рівень надходжень дивідендів до держави, а й всю програму підтримки дрібних та середніх фермерів України, кредитування добривами яких здійснює «Аграрний фонд».

«Тому, я просто вимушений сьогодні звернутись напряму до Президента України, Прем'єр-Міністра України, профільного Міністра, депутатського корпусу Верховної Ради, зокрема Аграрного комітету, із проханням оперативно втрутитись та взяти під особистий контроль ситуацію, що розгортається сьогодні навколо «Аграрного фонду», — заявив Андрій Радченко.


Для довідки: ПАТ «Аграрний фонд» — один з провідних операторів агропромислової галузі України. Підприємство засноване в 2013 році, власником 100% акцій товариства є держава в особі Міністерства аграрної політики та продовольства. Основний вид діяльності — закупівля зернових за форвардними контрактами, продаж мінеральних добрив.