Зростання вартості енергоресурсів примусило виробників яблук у Європі змінювати плани щодо врожаю.
Так, деякі садівники у ЄС вирішують не збирати весь урожай через непідйомні витрати на зберігання, що пізніше відіб’ється на ринку яблук у 2022/23 МР, пише FreshPlaza.
Крім того, багато виробників спрямовують більше яблук нижчої якості у сектор переробки, зберігаючи лише плоди найвищої якості. У результаті, за прогнозами USDA, використання яблук для переробки в ЄС збільшиться на 12,5% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Зростання очікується в Польщі, Німеччині, Австрії та Франції. Це може призвести до збільшення обсягів постачань яблучного концентрату в сезоні 2022/23 рр., потенційно зменшивши імпульс зростання цін.
Однак вартість виробництва для переробників яблучного соку значно зросла.
Зазначається, що з цієї причини деякі переробні підприємства в Китаї припинили виробничий сезон раніше, ніж зазвичай, щоб запобігти зростанню витрат. Це призвело до зниження пропозиції та підвищення цін. У листопаді 2022 р. ціни на китайський яблучний сік у США зросли на 10,3% порівняно з попереднім місяцем і на 27,15% порівняно з аналогічним періодом минулого року — до $12,84 за галон.