Єгипетську цибулю витіснено з європейського ринку

21 вересня 2023, 19:00 1691

Донедавна експорт єгипетської цибулі процвітав, особливо в Європі, в умовах скорочення постачань у всьому світі. Але у вересні конфігурація ринку повернулася в нормальне русло. У результаті єгипетську цибулю було витіснено з європейського ринку.

Про це повідомляє генеральный директор On Trade Мохаммед Хассан, пише FreshPlaza.

«Ми експортували більше цибулі, ніж у попередньому сезоні. На національному рівні експорт на сьогоднішній день перевищив 324 тис. т. Збільшення попиту відбулося в період скорочення посівних площ у Єгипті, що призвело до підвищення цін», — розповідає Мохаммед Хассан.

Він додає, що обсяги експорту в Європу залишалися високими до серпня. Зараз внутрішнє виробництво в Європі, особливо в Нідерландах, Франції та Греції, відновилося. Тож тепер більші обсяги експорту направлені в арабські країни, Східну Азію і на деякі африканські ринки.

За словами Мохаммеда Хассана, незважаючи на збільшення експорту цього року, нестабільність ринку спричинила комерційні проблеми: «Кліматичні умови стають дедалі складнішими, що збільшує витрати на виробництво, особливо цього року. Нестабільність ринків також спричинила великі коливання цін, які іноді змінювалися щогодини. Були часи, коли ми були змушені експортувати без прибутку».