Тренд на наступні 10 років — збільшення споживання зернових

24 листопада 2023, 11:15 1825

За останні 22 роки споживання кукурудзи щорічно збільшувалося на 4-5%, в той час як пшениці — на 1,3%.

Про це під час форуму «Розвиток попри війну: зерно і переробка» розповів головний економіст інвестиційного центру ФАО ООН Дмитро Приходько. 

Дмитро Приходько, головний економіст інвестиційного центру ФАО ООН

За оцінками експертів ФАО і Організації економічного співробітництва та розвитку, очікується, що в наступні 10 років відбудеться зростання світового споживання основних зернових культур. Для кукурудзи воно складе 148 млн т, тобто в наступні 10 років споживання кукурудзи зросте на 12%. Споживання пшениці зросте на 29 млн т, або 10%. На решту зернових культур попит зросте також на 10%.

Експерт зазначив, що кукурудзу будуть більше споживати США, Китай, В’єтнам, Бразилія, Аргентина та Індія.

А ось ЄС буде менше споживати зернових — очікується, що щорічне споживання інших зернових культур (ячмінь, овес, сорго, просо) в наступні 10 років складе 2,6 млн т на рік. Також споживання зернових зменшиться в Австралії та Японії. 


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua