Рекордний урожай пшениці прогнозують в Індії

30 листопада 2022, 19:00 2497

Зростання цін на пшеницю спонукає агровиробників Індії збільшувати посіви, в результаті чого прогнозується рекордний урожай у 2023 р.

Про це пише Reuters.

Як зазначається, збільшення виробництва пшениці може спонукати Індію, другого за величиною виробника зерна у світі, розглянути питання про скасування травневої заборони на експорт зернової та допомогти зменшити занепокоєння щодо високої інфляції в роздрібній торгівлі.

«Незважаючи на те, що площа пшениці майже досягла плато в традиційних зернових поясах Індії в північних штатах, таких як Пенджаб, Хар’яна та Уттар-Прадеш, виробники сіють на землях, де фермери традиційно вирощують бобові та олійні культури», — пише видання.

Внутрішні ціни на пшеницю підскочили на 33% у 2022 р. до рекордних 29 тис. т рупій ($355,19) за тонну, що значно перевищує фіксовану урядом закупівельну ціну в 21,25 тис. рупій ($260,29).

Також зазначається, що зростання цін на пшеницю відбувається, незважаючи на заборону на експорт зерна, що вказує на значно більше падіння виробництва цього року.