Переробники картоплі в ЄС чекають на прибуття нового врожаю

02 липня 2023, 16:00 1415

Переробники картоплі в ЄС продовжують стикатися з проблемами пошуку сировини, а обмежені постачання, які вони можуть забезпечити, обходяться дорого.

Орієнтовні ціни Mintec на переробку картоплі EXW в Нідерландах на 27 червня 2023 року склали 575 євро за тонну, що на 202% більше, ніж минулого року, повідомляє FreshРlaza.

Відзначається, що переробні заводи працюють із законтрактованими матеріалами, які вони купили кілька тижнів тому. Джерела на ринку повідомили, що літні перерви в переробці в Нідерландах, як очікується, будуть продовжені через триваліший, ніж зазвичай, розрив між старим і новим урожаєм, оскільки основна частина врожаю буде відкладена.

Травневі дані, опубліковані VAVI (Нідерландською асоціацією переробників), показали, що використання картоплі для переробки склало 332,9 тисячі метричних тонн, що відображає зниження на 6,4% порівняно з тим же періодом минулого року.

У червневому звіті Комісії ЄС урожайність картоплі було скориговано на -2% порівняно з травневим прогнозом, але все ще прогнозується збільшення на 4% порівняно із середнім показником за п'ять років. Однак джерела на ринку вважають цю оцінку надмірно оптимістичною і очікують зниження врожайності через затримки з садінням і посушливі погодні умови в різних регіонах вирощування картоплі в ЄС.