Найбільший імпортер рослинних олій бореться з імпортозалежністю

13 січня 2022, 19:00 722

Уряд Індії робить кроки щодо поліпшення виробництва вторинних харчових олій, особливо олії з рисових висівок, щоб знизити залежність від імпорту.

Про це повідомляє financialexpress.com із посиланням на Міністерство сільського господарства Індії.

Зазначається, що уряд ініціював певні довгострокові та середньострокові плани щодо досягнення самозабезпеченості харчовими оліями. Нещодавно була запущена нова централізовано спонсорована програма «Національна місія з харчових олій та пальмової олії» (NMEO-OP).

Індія є одним із найбільших імпортерів харчових олій, оскільки її виробництво не може задовольнити внутрішній попит. Близько 56-60% харчових олій, споживаних у країні, покривається з допомогою імпорту.

«Міжнародні ціни на харчові олії перебувають під тиском через дефіцит світового виробництва та збільшення експортних податків/зборів країнами-експортерами. Тому внутрішні ціни на харчові олії диктуються цінами на імпортні олії», — зазначають у міністерстві.

При цьому повідомляється, що роздрібні ціни на харчові олії по всій країні з жовтня 2021 року почали знижуватися. Відповідно до даних 167-ми центрів збирання цін, ціни на харчові олії значно знизилися в діапазоні 5-20 рупій за кг на основних ринках по всій країні.

За даними міністерства, великі гравці ринку харчових олій, зокрема Adani Wilmar та Ruchi Industries, знизили ціни на 15-20 рупій за літр.