На Гаваях з'явився перший вуглецево-нейтральний ресторан

25 березня 2023, 16:00 1248

Ресторан Merriman's у місті Ваймеа, Гаваї, відмовився співпрацювати з фермами, що мають високі викиди вуглекислого газу.

Визначити таких виробників вдалося за підтримки програмного забезпечення зі сталого розвитку GreenPlaces, пише Daily Meal.

Найбільше викидів вуглекислого газу було в козячої ферми, у якої ресторан закуповував сир. Викиди метану від кіз та іншої худоби є значним джерелом парникових газів. Ресторан знайшов альтернативу — почав використовувати козячу продукцію з ферми Hawaii Island Goat Dairy, яка годує тварин морськими водоростями, що зменшує їхні викиди на 85%.

Пітер Мерріман, шеф-кухар, засновник ресторану

Ресторанний бізнес є відображенням суспільства, а сталий розвиток важливий для нашої галузі не лише на Гаваях, а й в усьому світі. Кожен з нас може зробити більше для цієї планети.

У межах своєї сталої стратегії ресторан Merriman's також зобов'язався замінити всі свої плити, що працюють на природному газі, на електричні індукційні, а також замінити скляні пляшки, які використовуються для спиртних напоїв. Процес створення та транспортування цих пляшок становить 29% вуглецевого сліду виноробної промисловості, тому Merriman's співпрацює з постачальниками, які виготовляють більш легкі пляшки.