Через відсутність робочої сили в Італії не збирають урожай абрикосів

16 липня 2022, 12:00 8271

Проблема, викликана нестачею робочої сили, стає дедалі серйознішою. Сільськогосподарському сектору Італії не вистачає 100 тисяч сезонних робітників.

Про це повідомляє Freshplaza.

«Італія розвалюється, як і її бізнес. Це серйозна реальність. З одного боку, є ті, хто шукає персонал для продовження свого бізнесу, з іншого боку — ті, хто із задоволенням залишається вдома, оскільки одержує соціальні виплати. Щодня я змушений вирішувати, від якої партії абрикосів відмовитися, оскільки робочих не вистачає, щоб покрити всі гектари. Щонайменше ще 30 працівників, щоб гарантувати збір урожаю», — розповідає підприємець із Монтальбано-Йоніко Вінченцо Фавале, який на 25 га вирощує кісточкові культури (абрикоси, персики та нектарини).

За словами підприємця, він пропонує чисту заробітну плату в розмірі 45 євро на день за 6 годин та 40 хвилин роботи. Але бажаючих працювати немає, також із пошуком працівників не можуть допомогти і агентства. 

«Ви працюєте цілий рік, і коли приходить час збирання врожаю, у вас не вистачає людей, щоб це зробити. Я провів лише одну операцію зі збирання врожаю для деяких сортів, а інші були повністю занедбані. Ми сподівалися, що сотні робітників після збору полуниці перейдуть на кісточкові фрукти, але їм вигідніше отримувати допомогу з безробіття або ж повернутися до своїх країн проживання», — зазначає Вінченцо Фавале.