Іспанія збере найменший за 40 років урожай фруктів

12 травня 2022, 19:00 1095

Іспанія очікує найнижчий урожай фруктів за останні 40 років через пошкодження садів, завдані морозами на початку квітня.

Скорочення валового збору очікується в долині Ебро, одному з найважливіших районів виробництва фруктів у Європі, а також у Каталонії та Арагоні, пише FreshPlaza

Як зазначив генеральний директор іспанської асоціації виробників фруктів Afrucat Манель Сімон, виробники повинні дуже добре спланувати свій сезон з огляду на таке значне зниження виробництва. Він також прогнозує значне скорочення експорту фруктів з Іспанії.  

За словами експерта, виробникам необхідно готуватись до збільшення виробничих витрат на 35-45%, а також посилити контроль якості продукції. 

«Сезон розпочнеться найближчими днями з поставок перших персиків і нектаринів із південної Іспанії. У ці перші тижні наслідки морозів не будуть помітними. Теоретично брак продукту буде помітний у червні, коли на ринки постачатимуть плоди долини Ебро», — уточнюють експерти. 

За прогнозами Afrucat, менше скорочення виробництва очікується по яблуку та груші, оскільки заморозки не так сильно вплинули на ці культури, і фермери змогли застосувати обробки. Однак сектору доведеться почекати кілька тижнів до настання тепла, щоб побачити, який відсоток фруктів було врятовано.