Bunge запускає пілотну програму регенеративного землеробства в Бразилії

13 травня 2023, 16:00 2112

Джерело фото: Pixabay

Глобальний гігант агробізнесу Bunge, у відповідь на зростаючий попит на екологічно чисті продукти та для досягнення мети компанії зі скорочення викидів парникових газів, запустив пілотну програму регенеративного землеробства в Бразилії, починаючи з 26 виробників у регіоні Серрадо.

Про це повідомляє Olive Oil Times.

Відмічається, що загалом 26 виробників сої, кукурудзи та пшениці, що працюють на землях площею 250 тис. га, були обрані для впровадження регенеративних методів у свої виробничі моделі.

У компанії Bunge зазначають, що програма, яка не потребує жодних витрат для фермерів, була спрямована на підвищення продуктивності та зниження витрат за рахунок впровадження передового досвіду для поліпшення родючості та здоров'я ґрунту, збільшення накопичення CO₂ у землі, заохочення біологічного розмаїття, поліпшення утримання води та інфільтрації в ґрунті, а також підвищення енергоспоживання та управління ресурсами сільського господарства.

«Наша мета — надати надійні та конкретні дані, щоб фермери могли оцінити необхідність реалізації додаткових, коригувальних або покращувальних заходів, що підтримають їх на шляху до регенеративного сільського господарства», — зазначила відповідальна за Bunge, Sustainability в Південній Америці Памела Морейра.

Програма складалася з трьох кроків, які були адаптовані відповідно до характеристик кожної ферми:

  • діагностика поточних методів регенеративного землеробства на фермі;
  • розробка індивідуального плану дій;
  • підключення до ринку, де Bunge буде пов'язувати фермерів, що беруть участь, з партнерами по ланцюжку постачань, які шукають екологічно чисті продукти.