Аграрна спільнота закликає Copa Cogeca підтримати Україну

02 березня 2022, 09:51 534

Громадська спілка «Всеукраїнський аграрний форум» (ВАФ) звернулась до генерального секретаря фермерського об'єднання Copa Cogeca щодо включення в європейську аграрну спільноту та підтримки вступу до ЄС.

У зверненні зазначається: «Напружена геополітична ситуація матиме значний негативний вплив на світовий ринок агропродовольчої продукції та поставить під сумнів гарантування продовольчої безпеки в усьому світі».

«На нашу думку, через можливий зрив весняної посівної кампанії та зупинку експорту з України вже найближчим часом відбудеться зростання цін на продовольство у більшості європейських країн. ВАФ просить підтримати вступ організації в члени Copa Cogeca та розглянути можливість звільнення від сплати членських внесків впродовж наступних 5-ти років», — наголошують у ВАФ.

Також аграрії закликають  підтримати від імені Copa Cogeca вступ України до Європейського Союзу за скороченою процедурою.


Для довідки: серед членів ВАФ —  провідні аграрні асоціації: Український клуб аграрного бізнесу, ГС «Аграрний союз України», ГС «Всеукраїнська аграрна рада», Всеукраїнська асоціація громад, Асоціація «Союз птахівників України», ВГО «Українська аграрна конфедерація».