З українськими цінами на продукцію треба багато років працювати, щоб окупити витрати на імпортне обладнання.

Таку думку в коментарі для AgroPortal.ua висловив директор та засновник компанії «Мак-Вар Екопродукт» Олексій Вартаньян.

«Мак-Вар Екопродукт» — єдина в Україні компанія, що виготовляє макарони, які офіційно визнані дієтичними.

За словами засновника, для того, щоб продукт компанії став впізнаваним, знадобилось два роки.

Спочатку прибуток з виробництва «здорових» макаронів компанія повністю пускала на «розкрутку» цього продукту. Лише після цього змогли направляти частину прибутку на модернізацію і розширення виробництва, а пізніше — і на власний дохід.

Обладнання для виробництва макаронів використовують виключно вітчизняне. Воно найбільше пристосоване для сировини, з якою працює «Мак-Вар Екопродукт».

Наприклад, італійські макаронні преси виготовляють або дуже малої потужності для використання у ресторанах і магазинах кулінарії, або дуже потужні для великих підприємств. До того ж, вони розраховано виключно на використання макаронної крупки, в не борошна.


Ірина Кравченко, AgroPortal.ua