На Сумщині крафтова сироварня виготовляє сир Мирний

24 липня 2022, 08:00 7973

У Андріївській сироварні, яка нещодавно відкрилася на Сумщині, працюють над розширенням виробництва та створенням нових робочих місць. Наразі сироварня працює в одну зміну, переробляючи 2-3 т молока на тиждень. Сировина для виробництва — з власної ферми, де утримується близько 400 дійних корів.

Про це AgroPortal.ua розповів засновник Андріївської сироварні Владислав Кривозуб.

propData.content.image
Владислав Кривозуб, засновник Андріївської сироварні

Наразі ми працюємо над розширенням продукції. Маємо декілька різновидів твердих сирів, серед них, наприклад, сир гауда з різними добавками. Розробляємо нову рецептуру, тож будемо додавати й інші смаки. Сир качота — бутербродний, добре плавиться, його полюбляють брати для запіканок, бутербродів та нарізки. Маємо асортиментну лінійку м’яких сирів, які виготовляємо з незбираного молока.

За словами власника, вони вже мають сири власної розробки — «Мирний» та «Андріївський». За італійською рецептурою виготовляють рікоту, яка чудово підходить для сирників та запіканок. Також є сир для грилю, люди беруть його для пікніків, щоб посмажити на вогнищі.

Та не лише сирами славиться Андріївська сироварня. В асортименті є також йогурт без цукру — лише закваска та молоко, йогурт-полуниця, солодкий йогурт із цукром, згущене молоко та масло.

«Бажаючі можуть придбати нашу продукцію у місцевих магазинах громади, а також на ринку», — говорить Владислав Кривозуб. — Також приймаємо онлайн-замовлення через сторінку в Instagram. Там, до речі, є не лише фото продукції, а й відео самого процесу виробництва».

Наразі власники працюють над подальшою доставкою продукції в інші точки продажу.


Тетяна Ярмоленко, AgroPortal.ua