Процес незворотний. Чому лохина вже не повернеться в категорію елітної ягоди
Джерело фото: AgroPortal.ua
Наталія та Андрій Янцевичі з Березного, що на Рівненщині, мають в обробітку 35 соток лохини. Якщо велику продають на свіжий ринок, то дрібна йде на переробку.
Про це AgroPortal.ua розповідає підприємиця Наталія Янцевич.
Позаминулого року березнівчани зробили першу партію джему. «Лохина містить пектин, завдяки якому добре тримається форма джему. Два роки вже дегустуємо, з рецептами наче визначилися. Тому цього сезону будемо робити першу товарну партію на продаж», — говорить Наталія.
Також у господарстві планують виготовляти соуси до сиру та м’яса. Поки ще тривають експерименти — пробували робити з паприкою та корицею.
Іванна Панасюк, AgroPortal.ua