Елеватор на Хмельниччині пересушить 14 тис. т пшениці

08 вересня 2024, 09:20 1850

Елеваторний комплекс ТОВ «НВА «Перлина Поділля» цього сезону почав працювати на початку другої декади липня, сушили пшеницю. Очікуваний обсяг культури цьогоріч складає орієнтовно 12-14 тис. т.

Про це AgroPortal.ua повідомив директор елеватора ТОВ «НВА «Перлина Поділля» Олексій Прокопчук.

На підприємстві зерно сушать три сушарки: дві шахтні — від української компанії LUBNYMASH потужністю 65 т/год та одна — іноземного виробництва. Ефективності в сушінні досягають завдяки роботі на автоматичних твердопаливних теплогенераторах GRECO GROUP. Їх на елеваторі встановлено два, потужністю 5 МВт кожен.

propData.content.image
Олексій Прокопчук, директор елеватора ТОВ «НВА «Перлина Поділля»

Попри те, що ми суттєво економимо на сушінні за допомогою твердопаливних теплогенераторів від GRECO GROUP, завжди сподіваємося на сухе зерно з поля, адже в такому разі можна не запускати котли, а просушити його повітрям. Урожай на елеватор веземо прямо з поля, висипаємо у завальну яму, визначаємо класність, якість, розподіляємо, у який накопичувач сипати.

Наразі потужності елеватора дозволяють компанії задовольняти власні потреби, а також надавати послуги фермерам. У найближчій перспективі підприємство планує докупити силоси від LUBNYMASH обсягом зберігання 1 тис. т.

Проєкт #СушиPRO100 реалізується за підтримки компаній LUBNYMASH & GRECO GROUP


Вікторія Полевик, AgroPortal.ua